Remiss

Psykoterapimottagningen är ackrediterad, vilket innebär att jag har möjlighet att ta emot patienter och bedriva ISTDP behandling inom hälsovalet psykoterapi, Region Skåne. Ibland kan du behöva få vård på en annan mottagning än den Vårdcentral du först hade kontakt med. Då behöver du en remiss. Det är ett besked från din läkare om att du behöver en mer specialiserad psykoterapeutisk behandling. PDT/ISTDP på remiss betyder att du får upp till 25 terapisessioner med högkostnadskort. Du betalar 200 kr per session fram till 1150 kr därefter gäller frikort. Är du intresserad av denna möjlighet så kontakta din vårdcentral för mer information. Mer info: 1177

Hur du söker ISTDP-behandling:

- Du behöver en remiss med önskan om PDT/ISTDP från din läkare där du är listad 

- Kontakta mig via e-post med din förfrågan, jag svarar inom några dagar om jag har möjlighet att ta emot dig eller om jag har väntelista

-  När jag får din remiss bokar vi tid för ett nybesök och sedan några bedömningssamtal

- Om terapin är meningsfull, praktiska förutsättningar i form av tider, och om du själv vill så fortsätter vi arbetet upp till 25 sessioner.

1. Formulär nybesök/inskrivning

nybesok.pdf

2. Formulär samtycke videoinspelning

video.pdf

3. Patientenkät nybesök/inskrivning (hälsovalet)

inskrivning.pdf

4. Patientenkät avslutning/utskrivning (hälsovalet)

utskrivning.pdf

5. Patientenkät uppföljning (hälsovalet)

uppfoljning.pdf

Kontakt

Kontakta mig för mer information eller om du vill göra en förfrågan. Jag kommer tyvärr inte alltid att kunna svara samma dag, men jag återkommer så fort jag har möjlighet. Rekommenderar att du använder kontaktformuläret nedan. 


(Lämna tom)

Telefon

076-0391683

Besöksadress:

Psykoterapimottagning ISTDP, Nordlinds väg 95, 217 73 Malmö.

Kontakt mellan sessionerna

Du kan kontakta mig mellan sessionerna. E-post eller SMS är det enklaste sättet då jag ofta är upptagen i samtal. Men notera att även om du kan kontakta mig så diskuterar jag inte kliniska frågor över e-post eller på SMS. Jag gör mitt bästa för att svara dig omgående, men kan inte försäkra dig om det särskilt inte under helgerna.

Akut

Vid händelse av nödsituation kontakta vuxenpsykiatrisk akutmottagning i Malmö på telefon: 040-338000 / adress: Carl-Bertil Laurells gata 7, plan 1, Malmö. Om du söker vård för lättare psykisk ohälsa som inte är akut kontakta i första hand din vårdcentral.